Mleczna kuchnia przepisy kulinarne |
Sałatka z pieczonym burakiem, brzoskwinią, https://mlecznakuchnia.pl/salatka-z-pieczonym-burakiem-brzoskwinia/ |
KROK 1:
Buraczki dokładnie umyj, wyłóż na blachę do pieczenia i piecz w piekarniku w 180 st. C, około 20-25 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości buraczków. Po upieczeniu, buraczki obierz, przestudź i pokrój na plasterki.
KROK 2:
Brzoskwinie pokrój na półplasterki. Orzechy posiekaj. Maliny umyj pod bieżącą wodą.
KROK 3:
W międzyczasie przygotuj dressing. Oliwę wymieszaj z miodem, 2 łyżkami zimnej wody, szczyptą soli, pieprzem i sokiem z cytryny.
KROK 4:
Na talerz wyłóż rukolę, dodaj pokrojone buraczki, brzoskwinie, maliny, całość polej dressingiem, posyp pokruszoną fetą i orzechami włoskimi.