Mleczna kuchnia
przepisy kulinarne
Mrożony power bowl z domowym musli z patelni,
https://mlecznakuchnia.pl/mrozony-power-bowl-z-domowym-musli-z-patelni/

Mrożony power bowl z domowym musli z patelni,

autor przepisu: Patrycja Kulczycka, dietetyk

skladniki:

Domowe musli z patelni:

Dodatkowo do podania:

_kazda_porcja_to1/2

krótki opis:

Śniadanie słodkie czy wytrawne, węglowodanowe czy białkowo-tłuszczowe, nie ma jednego uniwersalnego. Każdy w zależności od potrzeb i własnych upodobań powinien wybrać swoje idealne, takie, które nasyci i będzie zapewniało dobre samopoczucie na resztę dnia. Dla tych, co lubią owsianki, ale nie mają ochoty na nie w upalne poranki polecamy mrożony, orzeźwiający power bowl, który przygotujesz zaledwie w kilka minut przed pracą.

porada dietetyka:

Krok 1

Banana pokrój na plasterki, włóż do pojemnika i zamroź. Uwaga! Najlepiej zamrozić dzień wcześniej, możesz też przygotować ze świeżym bananem i tylko mrożonymi owocami.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej. Orzechy posiekaj. Płatki owsiane wsyp na rozgrzaną patelnię, przemieszaj od czasu do czasu, następnie dodaj żurawinę, posiekane orzechy, wiórki kokosowe, całość upraż na złoty kolor. Na koniec dodaj miód, całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Banana, serek wiejski, daktyle i mrożone owoce jagodowe zmiksuj dokładnie w blenderze, następnie rozlej do salaterek.

Krok 4

Na wierzch posyp przygotowane musli z patelni i dodaj ulubione owoce.