Mleczna kuchnia
przepisy kulinarne
Gryczane kanapki z pastą twarogową z
https://mlecznakuchnia.pl/gryczane-kanapki-z-pasta-twarogowa-z/

Gryczane kanapki z pastą twarogową z

autor przepisu: Patrycja Kulczycka, dietetyk

skladniki:

Do podania:

_kazda_porcja_to1/2

krótki opis:

Kanapki mogą być również świetnym, pełnowartościowym posiłkiem, jeśli tylko podasz je z odpowiednimi dodatkami. Wypróbuj mojej propozycji na grzybowo-tymiankowy twarożek z pieczarek.

porada dietetyka:

KROK 1:

Pieczarki dokładnie umyj i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Cebulę posiekaj w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę.

KROK 2:

Na patelni rozgrzej oliwę następnie podsmaż posiekaną cebulę, czosnek, dodaj pieczarki, całość skrop łyżeczką soku z cytryny i duś około 10 minut. Następnie pieczarki przypraw szczyptą soli i pieprzem. Po usmażeniu odstaw do wystudzenia.

KROK 3:

Twaróg ugnieć widelcem z wystudzonymi pieczarkami, dopraw tymiankiem.

KROK 4:

Pieczywo posmaruj twarożkiem. Podawaj z rukolą i ulubionymi warzywami.