Mleczna kuchnia przepisy kulinarne |
Gofry szpinakowe z chrzanowym twarożkiem, https://mlecznakuchnia.pl/gofry-szpinakowe-z-chrzanowym-twarozkiem/ |
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, następnie dodaj jajko, olej, mleko, szczyptę soli, liście szpinaku, sok z cytryny, całość zmiksuj w blenderze. W międzyczasie rozgrzej gofrownicę.
Na rozgrzaną gofrownicę wlewaj porcjami ciasto i smaż około 5 minut.
Twaróg ugnieć widelcem z jogurtem, dodaj chrzan tarty, wymieszaj, całość dopraw szczyptą soli i pieprzem. Awokado obierz i pokrój na plasterki.
Gofry wyjmij z gofrownicy, następnie ostudź je najlepiej na kratce do pieczenia wtedy będą chrupiące. Na przestudzone gofry nałóż twarożek, dodaj plasterki awokado i łososia.