Mleczna kuchnia
przepisy kulinarne
Chrupiące kanapki z pastą z groszku,
https://mlecznakuchnia.pl/chrupiace-kanapki-z-pasta-z-groszku/

Chrupiące kanapki z pastą z groszku,

autor przepisu: Patrycja Kulczycka, dietetyk

skladniki:

Do podania:

krótki opis:

Zielony groszek nie tylko w duecie z marchewką smakuje wyśmienicie. Wystarczy kilka minut by wyczarować z niego aromatyczną, pełną witamin pastę kanapkową, która sprawdzi się jako dodatek do kanapek, pity czy jako przystawka podczas spotkania ze znajomymi.

porada dietetyka:

KROK 1:

W rondelku zagotuj wodę ze szczyptą soli. Do wrzątku wrzuć mrożony groszek, gotuj przez 2-3 minuty, po czym odlej wodę, a groszek przepłucz zimną wodą.

KROK 2:

Awokado obierz i ugnieć widelcem z serem feta, dodaj łyżeczkę soku z limonki, szczyptę soli, pieprz i liście świeżej mięty, całość zmiksuj na jednolitą pastę. Podawaj na pieczywie z ulubionymi warzywami.