Mleczna kuchnia przepisy kulinarne |
Chrupiące, bezglutenowe gofry twarogowe https://mlecznakuchnia.pl/chrupiace-bezglutenowe-gofry-twarogowe/ |
KROK 1:
Twaróg zmiksuj blenderem z mąką, jajkiem, proszkiem do pieczenia, olejem, szczyptą soli i mlekiem. Ciasto odstaw na 5 minut.
KROK 2:
W międzyczasie nagrzej gofrownicę.
KROK 3:
Płytki gofrownicy delikatnie posmaruj olejem, następnie wlewaj porcjami ciasto na gofry, smaż na najwyższej mocy gofrownicy około 5-7 minut.
KROK 4:
Owoce dokładnie umyj i pokrój. Płatki migdałowe upraż na beztłuszczowej patelni.
KROK 5:
Gofry podawaj z jogurtem, owocami, płatkami migdałowymi i syropem z agawy.