Mleczna kuchnia przepisy kulinarne |
Chrupiąca sałatka z mozzarellą https://mlecznakuchnia.pl/chrupiaca-salatka-z-mozzarella/ |
Warzywa dokładnie umyj. Pomidorki przekrój na pół, ogórka obierz i pokrój w półksiężyce. Rzodkiewkę pokrój na plasterki. Cebulę pokrój w piórka.
Bazylię dokładniej posiekaj lub zmiksuj w blenderze, następnie wymieszaj z oliwą, łyżką zimnej wody, sokiem z cytryny, szczyptą soli i pieprzem.
W miseczce ułóż dowolną ilość mixu sałat lub ulubionej sałaty (najlepiej około 2 garstki), dodaj pokrojone warzywa, umytą borówkę, piórka cebuli, sałatkę polej dressingiem i posyp orzeszkami lub nasionami słonecznika. Na wierzch ułóż porcję burraty. Sałatkę możeż podać z grzanką pełnoziarnistego pieczywa.