Mleczna kuchnia przepisy kulinarne |
Pieczone pączki twarogowe https://mlecznakuchnia.pl/%ef%bf%bcpieczone-paczki-twarogowe/ |
Piekarnik rozgrzej do 180 st. C. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.
Twaróg przełóż do melaksera, zmiksuj z erytrolem, a następnie dodaj jajko, proszek do pieczenia i olej, całość wyrabiaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto powinno być kleiste.
Z masy odrywaj po kawałku ciasta i uformuj 8 kulek, następnie spłaszcz je w dłoniach, na środku nałóż porcję powideł, wolne brzegi złóż do środka i uformuj kulkę.
Tak przygotowane pączki ułóż na wyłożonej papierem blaszce do pieczenia, posmaruj na wierzchu mlekiem i wstaw do nagrzanego piekarnika na 20 minut.
Po upieczeniu odstaw pączki do wystudzenia, następnie posyp pudrem z erytrolu.