Mleczna kuchnia przepisy kulinarne |
Zielone wrapy jajeczne z serkiem, https://mlecznakuchnia.pl/zielone-wrapy-jajeczne-z-serkiem/ |
KROK 1:
Jajka zmiksuj blenderem na gładką masę ze szpinakiem, czosnkiem, płatkami owsianymi, sokiem z cytryny, wodą, siemieniem, szczyptą soli i pieprzem.
KROK 2:
Na patelni rozgrzej oliwę. Następnie porcjami wlewaj ciasto na rozgrzana patelnię (ciasto jest dość gęste ale tak właśnie ma być, wrapy powinny być grubsze, niż zwykłe naleśniki). Smaż placki o grubości około 0,5 cm.
KROK 3:
Ogórka pokrój na plasterki, łososia porwij na kawałki. Cebulę posiekaj w piórka.
KROK 4:
Na połowie wrapy posmaruj serkiem, dodaj sałatę, pokrojonego ogórka i rozdrobnionego łososia, wrapy złóż wolną częścią na pół, następnie jeszcze raz na pół.