Mleczna kuchnia
przepisy kulinarne
Zielone wrapy jajeczne z serkiem,
https://mlecznakuchnia.pl/zielone-wrapy-jajeczne-z-serkiem/

Zielone wrapy jajeczne z serkiem,

autor przepisu: Patrycja Kulczycka, dietetyk

skladniki:

Do podania:

_kazda_porcja_to1/3

krótki opis:

Szybkie, wytrawne śniadanie, ekspresowy obiad czy odżywcza kolacja? Bez znaczenia na jaki posiłek przygotujesz zielone wrapy. Odżywcze, nisko węglowodanowe i wypakowane po brzegi warzywami. Największą ich zaletą jest to, że możesz je przygotować wcześniej i nadziewać wedle upodobania. To jak, wypróbujesz?

porada dietetyka:

KROK 1:

Jajka zmiksuj blenderem na gładką masę ze szpinakiem, czosnkiem, płatkami owsianymi, sokiem z cytryny, wodą, siemieniem, szczyptą soli i pieprzem.

KROK 2:

Na patelni rozgrzej oliwę. Następnie porcjami wlewaj ciasto na rozgrzana patelnię (ciasto jest dość gęste ale tak właśnie ma być, wrapy powinny być grubsze, niż zwykłe naleśniki). Smaż placki o grubości około 0,5 cm.

KROK 3:

Ogórka pokrój na plasterki, łososia porwij na kawałki. Cebulę posiekaj w piórka.

KROK 4:

Na połowie wrapy posmaruj serkiem, dodaj sałatę, pokrojonego ogórka i rozdrobnionego łososia, wrapy złóż wolną częścią na pół, następnie jeszcze raz na pół.