Mleczna kuchnia przepisy kulinarne |
Sałatka z bobem, czereśniami z serem feta https://mlecznakuchnia.pl/salatka-z-bobem-czeresniami-z-serem-feta/ |
Do garnka wlej zimną wodę, dodaj szczyptę soli i zagotuj. Do wrzącej wody wrzuć bób i gotuj do miękkości około 10 minut. Po ugotowaniu bób odstaw do wystygnięcia, następnie obierz go ze skórek.
Czereśnie dokładnie umyj i przekrój na pół, pozbywając się pestki.
Oliwę wymieszaj ze szczyptą soli, sokiem z cytryny, pieprzem, miodem i łyżką zimnej wody, dokładnie wymieszaj.
Cebulę pokrój w piórka. Na talerz wysyp mix sałat, następnie dodaj obrany bób, dodaj czereśnie, pokrojoną cebulkę, całość posyp pokruszonym serem feta, skrop dressingiem i posyp nasionami czarnuszki.