Mleczna kuchnia
przepisy kulinarne
Pieczone gruszki faszerowane żurawiną,
https://mlecznakuchnia.pl/pieczone-gruszki-faszerowane-zurawina/

Pieczone gruszki faszerowane żurawiną,

autor przepisu: Patrycja Kulczycka, dietetyk

skladniki:

Dodatkowo do podania:

_kazda_porcja_to1/6

krótki opis:

Słodko-wytrawna przekąska, pomysł na przystawkę - pieczone gruszki sprawdzą się w obu sytuacjach. Gruszki będą też rewelacyjnym pomysłem na letnie grillowanie. Możesz je przygotować i upiec na grillu, a Twoi goście będą zachwyceni. Wypróbuj ten przepis i oczaruj biesiadników.

porada dietetyka:

KROK 1:

Gruszki umyj i przekrój na pół. Następnie delikatnie łyżeczką wyjmij gniazdo nasienne.

KROK 2:

Ser camembert pokrój w kostkę. Orzechy posiekaj.

KROK 3:

W gniazda nasienne wsyp pokrojony ser, żurawinę i posiekane orzechy. Polej delikatnie miodem.

KROK 4:

Tak przygotowane gruszki zapiecz w piekarniku lub na grillu. Podawaj z rukolą.