Mleczna kuchnia przepisy kulinarne |
Paprykowa szakszuka z serem feta, https://mlecznakuchnia.pl/paprykowa-szakszuka-z-serem-feta/ |
KROK 1
Cebulę pokrój w piórka, czosnek przeciśnij przez praskę, a paprykę pokrój w słupki.
KROK 2
Na patelni rozgrzej olej, następnie podduś posiekaną cebulę, czosnek, dodaj paprykę, całość podsmaż przez około 3 minuty.
KROK 3
Następnie na patelnię wlej pomidory z puszki lub dodaj pokrojone świeże pomidory, dopraw szczyptą soli, pieprzem, papryką i kuminem, wymieszaj całość i podduś pod przykryciem jeszcze 7 minut.
KROK 4
Na koniec wbij jajka na pomidory, patelnię przykryj i duś na wolnym ogniu do czasu, aż białko będzie ścięte. Przed podaniem posyp natką pietruszki, kolendrą, pokruszoną fetą i nasionami czarnuszki.