Mleczna kuchnia
przepisy kulinarne
Omlet ze szparagami, szczypiorkiem i
https://mlecznakuchnia.pl/omlet-ze-szparagami-szczypiorkiem-i/

Omlet ze szparagami, szczypiorkiem i

autor przepisu: Patrycja Kulczycka, dietetyk

skladniki:

Dodatkowo do podania:

_kazda_porcja_to1/1

krótki opis:

Miłośnicy wytrawnych śniadań na ciepło zazwyczaj wybierają te z jajkami. Jajecznica, jajka na miękko czy kanapki z pastą jajeczną to popularne wybory na poranny posiłek. Jeśli jednak masz ochotę na bardziej kolorową wersję jajecznego śniadania, koniecznie przygotuj omlet ze szparagami i parmezanem. Gwarantuję że przypadnie ci do gustu.

porada dietetyka:

KROK 1:

Szparagi dokładnie opłukaj i odłam zdrewniałe końce, następnie pokrój je na mniejsze kawałki. Cebulę posiekaj w drobną kostkę.

KROK 2:

Na patelni rozgrzej oliwę.

KROK 3:

Jajka wymieszaj widelcem, dopraw szczyptą soli i pieprzu, dodaj starty parmezan.

KROK 4:

Na rozgrzana patelnię wrzuć posiekaną cebulkę, następnie dodaj pokrojone szparagi, podsmaż przez 5 minut. Następnie na patelnię wlej masę jajeczną, smaż na wolnym ogniu z dwóch stron. Podawaj z posiekanym szczypiorkiem.