Mleczna kuchnia przepisy kulinarne |
Ogórkowe rollsy z serkiem śmietankowym, https://mlecznakuchnia.pl/ogorkowe-rollsy-z-serkiem-smietankowym/ |
KROK 1:
Przygotuj folię spożywczą, wytnij prostokąt o wielkości 30 cm x 40 cm.
KROK 2:
Ogórka dokładnie umyj, następnie nożykiem do obierania warzyw pokrój długie, cienkie paski. Paski ogórka układaj na zakładkę na przygotowanej folii spożywczej.
KROK 3:
Marchewkę obierz i pokrój w cienkie słupki, seler naciowy podobnie. Szczypiorek dokładnie opłucz i posiekaj.
KROK 4:
Przygotowane paski ogórka osusz ręcznikiem papierowym, następnie posmaruj je serkiem śmietankowym. Na całej długości ułóż warzywa, kawałki łososia. Rollsy ciasno zwiń zaczynając od miejsca gdzie ułożone zostały warzywa i łosoś. Tak przygotowaną roladkę włóż do lodówki na około 5 minut. Po wyjęciu z lodówki, roladki pokrój na kawałki. Podawaj posypane sezamem i czarnuszką. Rewelacyjnie smakują z sosem sojowym.