Mleczna kuchnia przepisy kulinarne |
Mrożony jogurt z czereśniami, czekoladą, https://mlecznakuchnia.pl/mrozony-jogurt-z-czeresniami-czekolada/ |
Przygotuj odpowiedni naczynie do zamrażania, wyłóż je papierem do pieczenia. Ważne by pudełko do zamrażania było odpowiednio duże, jogurt szybciej się zamrozi i lepiej go będzie kroić.
Jogurt wymieszaj z erytrolem lub miodem, tak przygotowaną masę wlej do wyłożonego papierem naczynia, rozłóż równomiernie na dnie.
Czekoladę i orzechy posiekaj. Maliny i borówkę opłucz pod bieżącą wodą. Czereśnie umyj i wypestkuj.
Owoce i orzechy rozłóż na jogurcie, delikatnie wciskając je w środek.
Tak przygotowany jogurt wstaw do zamrażalnika na min. 2h (czas mrożenia zależy od grubości warstwy jogurtu).