Mleczna kuchnia przepisy kulinarne |
Migdałowe muffinki na maślance https://mlecznakuchnia.pl/migdalowe-muffinki-na-maslance/ |
KROK 1:
W jednej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, płatki migdałowe, proszek do pieczenia, szczyptę soli i cukier. W drugiej misce wymieszaj jajko z maślanką. Do suchych składników dodaj mokre i dokładnie wymieszaj.
KROK 2:
Brzoskwinie dokładnie umyj i pokrój w kostkę. Pokrojone brzoskwinie dodaj do ciasta, wymieszaj.
KROK 3:
Piekarnik nagrzej do 180 st. C.
KROK 4:
Blaszkę do wypiekania muffinek wyłóż papierem do pieczenia lub papierkami do babeczek (jeśli nie masz dedykowanej do wypiekania babeczek blaszki, możesz wykorzystać silikonowe foremki).
KROK 5:
Ciasto wlewaj porcjami do papierków, na wierzch posyp płatkami migdałów.
KROK 6:
Muffinki piecz około 30-35 minut.