Mleczna kuchnia
przepisy kulinarne
Malinowe tiramisu
https://mlecznakuchnia.pl/malinowe-tiramisu/

Malinowe tiramisu

autor przepisu: Patrycja Kulczycka, dietetyk

skladniki:

Opcjonalnie:

_kazda_porcja_to1/2

krótki opis:

Delikatne kawowe biszkopty, przełożone aksamitnym kremem z nutą amaretto, to smak iście włoski. A gdyby tak we własnym menu znaleźć miejsce na lżejszą wersję klasycznego deseru? Mam na to pomysł. Kawowe biszkopty z lekkim kremem z ricotty i świeżymi malinami, idealnie sprawdzą się jako drugie śniadanie, tym bardziej, że na przygotowanie tego banalnego deseru potrzebujesz mniej niż 15 minut.

porada dietetyka:

Krok 1

Zrób mocne espresso.

Krok 2

Biszkopty namocz delikatnie w kawie i ułóż na dnie pucharka.

Krok 3

Ricottę wymieszaj z erytrolem i aromatem amaretto, jeśli go używasz. Maliny rozgnieć widelcem.

Krok 4

Na warstwę biszkoptów ułóż krem, następnie dodaj warstwę malin, ponownie biszkopty nasączone kawą, krem i maliny, krem, tak przygotowany deser posyp gorzkim kakao.