Mleczna kuchnia przepisy kulinarne |
Kremowy deser waniliowy https://mlecznakuchnia.pl/kremowy-deser-waniliowy/ |
KROK 1:
Żelatynę zalej 40 ml gorącej wody i rozpuść, następnie odstaw do wystudzenia.
KROK 2:
Laskę wanilii przetnij i wyjmij ziarenka. Śmietankę ubij delikatnie mikserem z cukrem i ziarenkami wanilii, dodaj skyr i wymieszaj.
KROK 3:
Przestudzoną żelatynę połącz ze śmietanką i skyrem, przelej do filiżanek lub pucharków i odstaw do lodówki na około 3-4 godziny.
KROK 4:
Maliny ugnieć widelcem lub zmiksuj blenderem. Jeśli przygotowałeś deser w filiżankach to ogrzej je w ciepłej wodzie, następnie wyjmij deser na talerzyk i polej malinami. Jeśli deser jest w pucharkach, polej po prostu malinami i gotowe!