Mleczna kuchnia
przepisy kulinarne
Imprezowe, domowe nachos z zielonym dipem
https://mlecznakuchnia.pl/imprezowe-domowe-nachos-z-zielonym-dipem/

Imprezowe, domowe nachos z zielonym dipem

autor przepisu: Patrycja Kulczycka, dietetyk

skladniki:

Dip z awokado:

Dodatkowo do podania:

_kazda_porcja_to1/3

krótki opis:

Szukasz zdrowej i smacznej przekąski na domową imprezę lub niezapowiedziane odwiedziny znajomych? Przygotuj domowe, pieczone nachos z delikatnym sosem z awokado i cukinii. Gwarantuję, że Twoi goście to pokochają.

porada dietetyka:

KROK 1:

Oliwę z oliwek wymieszaj ze słodką papryką, szczyptą soli. Tak przygotowaną marynatą posmaruj tortillę. Następnie pokrój ją na małe trójkąty. Podpiecz na rozgrzanej beztłuszczowej patelni z obu stron.

KROK 2:

Awokado obierz, następnie zmiksuj blenderem z cukinią, serkiem śmietankowym, startym czosnkiem, dopraw szczyptą soli, pieprzem, skrop sokiem z cytryny, posyp posiekaną kolendrą.

KROK 3:

Podpieczone nachos podawaj z dipem z awokado i słupkami z warzyw.