Mleczna kuchnia
przepisy kulinarne
Domowe lody truskawkowe
https://mlecznakuchnia.pl/domowe-lody-truskawkowe/

Domowe lody truskawkowe

autor przepisu: Patrycja Kulczycka, dietetyk

skladniki:

Do podania:

_kazda_porcja_to1/3

krótki opis:

Truskawki i słodka śmietanka to duet doskonały. Delikatne, kremowe, domowe lody dla ochłody. Idealne, bo przygotujesz je samodzielnie w domu. Nie wymagają dużego nakładu pracy, a efekt? Przekonaj się sam!

porada dietetyka:

KROK 1:

Banany pokrój w plasterki i włóż do zamrażalki na około 2 godziny.

KROK 2:

Śmietankę ubij na sztywno. Następnie delikatnie zmiksuj z truskawkami, jogurtem i mrożonym bananem.

KROK 3:

Składniki przelej do niewielkiego naczynia (dobrze jeżeli jest płaskie i niezbyt wysokie, lody szybciej stężeją). Wstaw do zamrażalnika na około 2 godziny.

KROK 4:

Po tym czasie lody są gotowe do spożycia. Możesz podać na wafelku lub w pucharku.