Mleczna kuchnia przepisy kulinarne |
Delikatne kopytka z tofu z owocami https://mlecznakuchnia.pl/delikatne-kopytka-z-tofu-z-owocami/ |
KROK 1:
Tofu, sok z połowy limonki, cukier puder zmiksuj blenderem na jednolitą masę, następnie dodaj obie mąki, dokładnie połącz składniki.
KROK 2:
Z masy uformuj wałek (gdyby masa za bardzo się kleiła podsyp delikatnie mąką), następnie nożem pokrój go na niewielkie kawałki.
KROK 3:
Do garnka wlej wodę, posól ją delikatnie, następnie doprowadź do wrzenia. Kluski wrzucaj do wrzącej wody i gotuj do momentu wypłynięcia.
KROK 4:
W międzyczasie, laskę wanilii przekrój wzdłuż, wyjmij nasiona, wymieszaj je z jogurtem i syropem z agawy.
KROK 5:
Kopytka podawaj z sosem waniliowym, owocami i udekoruj listkami mięty.