| Mleczna kuchnia przepisy kulinarne |
Cynamonowe śliwki pod maślaną kruszonką https://mlecznakuchnia.pl/cynamonowe-sliwki-pod-maslana-kruszonka/ |

KROK 1:
Śliwki dokładnie umyj, przekrój na pół, wyjmij pestkę. Pokrojone śliwki posyp 1 łyżką cynamonu i cukrem, wymieszaj. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Tak przygotowane śliwki przełóż do naczynia do zapiekania.
KROK 2:
Piekarnik nagrzej do 180 st. C.
KROK 3:
W międzyczasie przygotuj kruszonkę. Płatki owsiane wymieszaj z masłem i cukrem, tak by płatki oblepiły się w maśle i cukrze. Śliwki posyp kruszonką, wstaw do piekarnika i zapiekaj około 15 minut.
KROK 4:
Śliwki podawaj z jogurtem.