Mleczna kuchnia przepisy kulinarne |
Chrupiąca quesadilla z ciecierzycą, https://mlecznakuchnia.pl/chrupiaca-quesadilla-z-ciecierzyca/ |
KROK 1:
Cebule posiekaj, paprykę pokrój w drobną kostkę, pomidora również. Ciecierzycę odlej z zalewy. Na patelni podduś posiekaną cebulkę wraz z pomidorem i papryką, następnie dodaj posiekany czosnek, 1/3 łyżeczki słodkiej papryki, 1/4 łyżki ostrej papryki i liście kolendry. Na koniec dodaj ciecierzycę, wymieszaj i smaż jeszcze 3 minuty.
KROK 2:
Tortillę ułóż na talerzu, połowę posyp porcją pokruszonej mozzarelli, następnie dodaj farsz z ciecierzycą, posyp mozzarellą, tortillę złóż na pół i zapiecz na beztłuszczowej patelni.
KROK 3:
W międzyczasie awokado zmiksuj blenderem z ząbkiem czosnku, 2 łyżeczkami soku z limonki, szczyptą soli, pieprzem i kolendrą.
KROK 4:
Tortillę podawaj z guacamole.