Mleczna kuchnia przepisy kulinarne |
Bezglutenowe muffinki z borówkami https://mlecznakuchnia.pl/bezglutenowe-muffinki-z-borowkami/ |
KROK 1:
W jednej misce wymieszaj suche składniki: mąkę ziemniaczaną, jaglaną, proszek do pieczenia, szczyptę soli i cukier. W drugiej misce wymieszaj jajko z mlekiem. Do suchych składników dodaj mokre i dokładnie wymieszaj.
KROK 2:
Borówki opłucz. Czekoladę posiekaj w kostkę.
KROK 3:
Do ciasta dodaj posiekaną czekoladę, dodaj borówki.
KROK 4:
Blaszkę do wypiekania muffinek wyłóż papierem do pieczenia lub papierkami do babeczek (jeśli nie masz dedykowanej do wypiekania babeczek blaszki, możesz wykorzystać silikonowe foremki).
KROK 4:
Piekarnik nagrzej do 180 st. C.
KROK 5:
Ciasto wlewaj porcjami do papierków, wstaw do piekarnika i piecz około 30-35 minut.