Mleczna kuchnia przepisy kulinarne |
Aromatyczny krem z białych warzyw https://mlecznakuchnia.pl/aromatyczny-krem-z-bialych-warzyw/ |
KROK 1:
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Cebulę poszatkuj w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę. Kalarepę obierz i pokrój w kostkę. Kalafior podziel na różyczki.
KROK 2:
W rondlu z grubym dnem rozgrzej 10 g oliwy, następnie krótko podduś posiekaną cebulę i czosnek, dodaj pokrojone ziemniaki, wlej 3 szklanki wody, garnek przykryj pokrywką i zagotuj.
KROK 3:
Po 10 minutach od zagotowania ziemniaków, dodać pokrojoną kalarepę i kalafior, ugotuj do miękkości około 10-15 minut.
KROK 4:
Następnie zupę dopraw szczyptą soli, pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim, dokładnie wymieszaj, dodaj starty parmezan. Zupę zmiksuj na krem.
KROK 5:
Ciecierzycę odlej z zalewy, następnie przepłucz pod bieżącą wodą. Wymieszaj z pozostałą oliwą, słodką papryką i upraż na beztłuszczowej patelni.
KROK 6:
Przed podaniem do zupy dodaj porcję prażonej ciecierzycy (40g).