Mleczna kuchnia przepisy kulinarne |
Aromatyczna szakszuka https://mlecznakuchnia.pl/aromatyczna-szakszuka/ |
KROK 1:
Cebulę pokrój w piórka, czosnek przeciśnij przez praskę, pomidory pokrój w kostkę.
KROK 2:
Na patelni rozgrzej olej, następnie podduś posiekaną cebulę, czosnek, dodaj pokrojone pomidory, całość podsmaż przez około 3 minuty.
KROK 3:
Następnie na patelnię wlej 3 łyżki wody, dopraw szczyptą soli, pieprzem, papryką i kuminem. Wymieszaj całość i podduś pod przykryciem jeszcze 7 minut.
KROK 4:
Na koniec dodaj fasolę, wymieszaj i wbij jajka, patelnię przykryj i duś na wolnym ogniu do czasu, aż białko będzie ścięte. Przed podaniem posyp pokruszona mozzarellą i nasionami czarnuszki.