Mleczna kuchnia przepisy kulinarne |
Wiosenna sałatka ze szparagami, ziemniakami https://mlecznakuchnia.pl/wiosenna-salatka-ze-szparagami-ziemniakami/ |
KROK 1:
Młode ziemniaki dobrze wyszoruj, następnie ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie. Od szparagów odłam zdrewniałe końce, pokrój na mniejsze kawałki i ugotuj all dente w lekko osolonej wodzie.
KROK 2:
Rzodkiewkę pokrój na plasterki, ogórka w półksiężyce a cebulę w piórka.
KROK 3:
Jogurt wymieszaj z musztardą, dopraw szczyptą pieprzu.
KROK 4:
Na talerzu ułóż rukolę, następnie dodaj ugotowane ziemniaki, szparagi, dodaj pokrojone warzywa, sałatkę przed podaniem skrop musztardowym dressingiem, posyp pokruszoną fetą i posiekanym szczypiorkiem.