Mleczna kuchnia przepisy kulinarne |
Twarogowe knedle z truskawkami https://mlecznakuchnia.pl/twarogowe-knedle-z-truskawkami/ |
KROK 1:
Twaróg zmiksuj blenderem z jajkiem, cukrem i szczyptą soli, następnie wsyp mąkę, dodaj budyń i dokładnie zagnieć ciasto. Odstaw na 5 minut.
KROK 2:
Truskawki opłucz i wytnij szypułki.
KROK 3:
Ciasto porwij na kawałki ( z jednej porcji powinno wyjść 10-12 knedli) i formuj małe kuleczki. Kulki następnie spłaszcz w dłoniach, na środku ułóż truskawkę, zalep ją ciastem, uformuj kulkę.
KROK 4:
W rondelku zagotuj wodę ze szczyptą soli. Na wrzątek wrzucaj knedle, gotuj je 3-4 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię.
KROK 4:
Laskę wanilii przekrój i nożem zdejmij ziarenka. Następnie ziarenka dodaj do jogurtu, wymieszaj.
KROK 5:
Knedle podawaj z jogurtem, pozostałymi truskawkami i płatkami migdałowymi.