Mleczna kuchnia przepisy kulinarne |
Szparagowe spaghetti z parmezanem i https://mlecznakuchnia.pl/szparagowe-spaghetti-z-parmezanem-i/ |
KROK 1:
Szparagi dokładnie przepłukaj pod bieżącą wodą, następnie od szparagów odłam zdrewniałe końce, pokrój je na mniejsze kawałki. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę.
KROK 2:
Na patelni rozgrzej oliwę, następnie wrzuć posiekaną cebulę i przeciśnięty czosnek, podsmaż całość, dodaj bulion, wlej ½ szklanki wody, dodaj pokrojone szparagi i suchy makaron. Całość zamieszaj i gotuj na wolnym ogniu około 10 minut, co jakiś czas mieszając.
KROK 3:
Gdy makaron będzie sprężysty, wciśnij sok z połowy cytryny, zamieszaj.
KROK 4:
Na koniec dodaj starty parmezan, całość dokładnie wymieszaj.