Mleczna kuchnia przepisy kulinarne |
Meksykańskie burrito z czerwoną fasolą, https://mlecznakuchnia.pl/meksykanskie-burrito-z-czerwona-fasola/ |
KROK 1:
Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę, a miąższ ugnieć widelcem, skrop sokiem z cytryny, następnie wymieszaj z połową posiekanej cebuli i czerwoną papryką. Dopraw szczyptą soli, pieprzem, kolendrą i ostrą papryką.
KROK 2:
Pozostałą paprykę, cebulę pokrój w kostkę. Fasolę odlej z zalewy i opłucz pod bieżącą wodą. Mozzarellę pokrusz na mniejsze kawałki.
KROK 3:
Tortillę ułóż na talerzu, posmaruj pastą z awokado, następnie dodaj pokruszoną mozzarellę, kwaśną śmietanę, fasolę, paprykę, cebulę, świeżą kolendrę lub natkę pietruszki. Tortillę zwiń.
KROK 4: Tak przygotowaną tortillę podgrzej na beztłuszczowej patelni z obu stron na złoty kolor.