Mleczna kuchnia przepisy kulinarne |
Hawajskie wege szaszłyki z ananasem https://mlecznakuchnia.pl/hawajskie-wege-szaszlyki-z-ananasem/ |
KROK 1:
W miseczce wymieszaj składniki do marynaty: oliwę, sos sojowy, starty ząbek czosnku, syrop z agawy, kurkumę, ostrą i słodka paprykę i imbir.
KROK 2:
Tofu pokrój w większą kostkę, wymieszać z marynatą i odstaw na około 15 minut.
KROK 3:
Ananasa pokrój w kostkę, paprykę również. Cebulę pokrój na ósemki.
KROK 4:
W międzyczasie przygotuj sos orzechowy: masło orzechowe dokładnie wymieszaj z jogurtem, sosem sojowym i syropem z agawy.
KROK 5:
Na patyczki nadziej kolejno poszczególne składniki.
KROK 6:
Szaszłyki upiecz w piekarniku w 180 st. C przez 20 minut lub na grillu.
KROK 7:
Szaszłyki podawaj z sosem orzechowym.