Mleczna kuchnia przepisy kulinarne |
Azjatyckie bułeczki z tofu https://mlecznakuchnia.pl/azjatyckie-buleczki-z-tofu/ |
KROK 1:
Bułeczki przygotuj na parze zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
KROK 2:
Marchewkę i ogórka pokrój w cienkie słupki, skrop octem ryżowym i posyp sezamem. Kapustę poszatkuj.
KROK 3:
Tofu pokrój na plasterki. Sos sojowy wymieszaj z miodem, startym imbirem, startym czosnkiem i ostrą papryką. Tofu obtocz w marynacie.
KROK 4:
Na patelni rozgrzej olej. Tofu usmaż na patelni z obu stron przez około 4 minuty na stronę.
KROK 5:
Przygotuj sos. Jogurt wymieszaj z masłem orzechowym i sosem sojowym.
KROK 6:
Ciepłe bułeczki przekrój do połowy, następnie posmaruj sosem orzechowym, dodaj słupki warzywne, kapustę, plasterek tofu, całość posyp kolendrą i posiekanymi orzechami.